Forældre kæmper mod ny skolereform

Modstanden mod regeringens folkeskolereform er voksende blandt forældrene, i Odense er Charlotte Johansen så fortørnet over regeringens planer, at hun vil starte en indsamling for at kunne lave en reklamekampagne mod reformen.

- Så er det pludselig ikke mine børn men statens børn, jeg har jo sat børn i verden, fordi jeg gerne vil være sammen med dem, siger Charlotte Johansen.

Se Debat med Buch om skolereformen. Klik i billedet over artiklen.

Derfor vil odenseaneren nu samle penge ind til en landsdækkende radiokampagne mod reformen, det skal blandt andet ske via facebooksiden "Forældre imod den nye Folkeskolereform", der har omkring 3900 medlemmer.

Udover at være mor er Charlotte Johansen også lærer, men hun fastholder, at det ikke er hendes fag, der har gjort hende til modstander af reformen.

- Jeg er simpelthen bange for at miste mere tid med mit barn, og jeg prøver at skille tingene ad, derfor kunne jeg for eksempel heller ikke finde på at bede lærerforeningen om økonomisk hjælp til vores indsamling, siger hun.

Forældreorganisation er også kritisk

Regeringens udspil vil betyde, at elever fra 0.- 3. klasse skal gå 30 timer i skole om ugen, elever fra 4.-6. skal gå 35 timer i skole om ugen, og de ældste elever skal gå i skole 37 timer om ugen.

Den øgede tid i skolen har fået Forældrenes Landsforening, FOLA, op ad stolen.

- Vi er nervøse for, hvad der sker med børnenes egentid, når skoledagen bliver meget længere, siger næstformand i FOLA Dorthe Boe Danbjørg.

Men den bekymring er ubegrundet mener den socialdemokratiske undervisningsminister.

- Der har været en skræmmekampagne, der har sagt, at nu kommer der en heldagsskole, der lægger beslag på hele barnets dag, det er jo ikke det, der er tilfældet, siger Christine Antorini.

Der er ikke lavet helt sammenlignelige meningsmålinger undervejs i debatten om folkeskolereformen, men meget tyder på, at reformens opbakning i befolkningen er faldet støt, siden regeringen fremlagde udspillet i december. I december viste en Gallup-undersøgelse, at mere end 70 procent støttede reformen, mens den seneste Epinion-undersøgelse kun viser opbakning fra hver tredje.

Oversigt

    Oversigt