I det fynske folks tjeneste

Forældrebetalte madordninger på skoler

Skolerne får nu lov til at indføre madordninger, der udelukkende er betalt af forældrene. Det er partierne bag folkeskoleforliget der vil tillade skolemadordningerne.

-

Folkeskolerne får nu lov til at indføre madordninger, der udelukkende er betalt af forældrene. Det er partierne bag folkeskoleforliget der vil tillade skolemadordningerne. Tidligere har der været krav om, at kommunerne skulle give økonomisk støtte til ordninger, det skriver Jyllands-Posten.

Flere skoleledere frygter, at de kommende madordninger vil få en social slagside, fordi ordningen vil blive for dyr uden kommunal støtte. Dermed vil flere forældre ikke have råd til, at lade deres børn bruge ordningen.

På Risingskolen i Odense har man tidligere haft en skolemadsordning, men den lukkede, fordi den blev for dyr. Skoleinspektør ved Risingskolen, Johnny Rasmussen, siger til Jyllands-Posten, at han meget gerne vil have en madordning, men han tror, at det bliver en umulig opgave at løse, fordi den vil blive for dyr uden den kommunale støtte.