I det fynske folks tjeneste

Foråret trodser kulden: Nu springer bøgen ud

I lørdags sprang de første bøgetræer ud på Hindsholm, og på trods af den kulde, der rammer Fyn onsdag, er både foråret og bøgen for alvor på vej.

Bøgen er sprunget ud på Hindsholm på Nordfyn den 1/4 2017 Foto: Tina Bech / Thomas Lindholm / Privatfoto

I lørdags blev det forår - sådan for alvor. Da sprang bøgen nemlig ud på Fyn.

De første bøgetræer med friske blade større end en to-krone har vist sig på halvøen Hindsholm. Her fra har TV 2 VEJRET modtaget af flere billeder af de grønne bøgetræer.

Nordfyn med de første grønne bøgeblade - igen

At det er på Nordfyn, at de første udsprunge bøgetræer har vist sig, er helt forventeligt. 

Både i 2013, 2014 og 2016 var det fra Hindsholm, at de første billeder af store, grønne bøgeplade blev taget.

De fine, tidlige bøgeblade kommer til syne efter en periode med lunt forårsvejr og flere dage med temperaturer på over 15 grader.

Kommer cirka én uge tidligere end gennemsnittet

Årets udspring kommer cirka én uge tidligere end gennemsnitligt de seneste 14 år, hvor TV 2 VEJRET har fulgt bøgens udspring. Ifølge statistikken så er den 7. april den forventede udspringsdag.

Berit Jensen har her taget et foto af den første udsprungne bøg i 2016.

Det tidligste udspring forekom i 2014, da de første grønne bøgeblade kunne ses så tidligt som den 22. marts. Marts 2014 blev også den fjerde varmeste i dansk vejrhistorie. 

Det seneste udspring forekom året forinden i 2013, hvor marts var præget af vinterkulde og blev den koldeste i 26 år. Dengang skulle vi helt hen til den 23. april før bøgen sprang ud.

Send dine bøgebilleder

Er bøgen også sprunget ud hos dig, vil vi meget gerne se dine bøgetræsbilleder. Du kan sende dem til TV 2/FYN via dette link.