I det fynske folks tjeneste

Forbund sætter en stopper for Mathias Boe og kinesisk makker

Det kinesiske badmintonforbund har trukket fynske Mathias Boe og hans nye kinesiske doublemakker Cai Yun ud af to vigtige turneringer.

Makkerskabet mellem den fynske badmintonspiller Mathias Boe og den kinesiske spiller Cai Yun kommer ikke til at ske i Singapore og Malaysia Open. Det har det kinesiske badmintonforbund sat en stopper for.

Det skriver en frustreret Mathias Boe på sin facebook-side.

- Badminton Danmark modtog pludselig en mail i går, hvori der stod at ”et doublepar med en af jeres spillere er blevet trukket tilbage”, skriver han.

Ifølge Boe vidste hverken han eller sin kinesiske makker, at der var blevet truffet en beslutning om at trække parret ud af turneringerne.

- Jeg skrev en sms til Cai, hvor jeg spurgte hvorfor, men han vidste ikke engang, at det kinesiske badmintonforbund havde trukket os ud af turneringen, skriver den danske doublespiller.

Han undrer sig over, at det internationale badmintonforbund, BWF, kan tillade det kinesiske forbund at træffe sådan en beslutning uden at involvere spillerne.

- Hvordan kan BWF tillade et forbund at trække spillere uden tilladelse fra spillerne?

- Badminton er en individuel sportsgren, og både Cai og jeg ønskede at spille, men BWF tillader andre mennesker end os at beslutte, om vi skal spille eller ej. Det her er bare et nyt eksempel på, hvor meget magt BWF tillader forbundene at have, slutter Boe.

Mathias Boe fik den tidligere OL-guldvinder og firedobbelte verdensmester Cai Yun som midlertidig makker efter Carsten Mogensen den 18. februar fik en hjerneblødning og måtte indlægges under en turnering i Rusland.

Malaysia Open skulle dette blive den første turnering for den nye herredouble.