I det fynske folks tjeneste

Forening mod nationalpark på Sydfyn

En gruppe borgere har stiftet Foreningen af Nationalpark skeptikere på Sydfyn. Formålet er at hindre, at det sydfynske område bliver til en nationalpark.

Sydfynboer har stiftet forening til kamp mod en naturpark

Foreningens medlemmer er utilfredse med, at fem kommuner har søgt miljøministeriet om at det sydfynske område bliver udråbt som nationalpark.

- Vi er ikke imod naturtiltag eller anden spændende udvikling på Sydfyn. Men vi er skeptiske overfor at borgerne afskæres fra at diskutere for eller imod en nationalpark, siger foreningens formand, Bent Juul Sørensen, fra Ærø.

Foreningen mener, det er kritisk, at de grupper, som arbejder med planerne kun skal diskutere gode ideer og ikke konsekvenser.

- Vi mener, udviklingen skal styres lokalt. Man skal ikke i Assens Kommune kunne bestemme, hvad der er godt for Sydlangeland eller omvendt, siger Bent Juul Sørensen.

Han og foreningens medlemmer tvivler på politikernes løfter om, at kommende nationalpark-tiltag skal ske ved frivillige aftaler.

- Vi frygter at politikerne pålægger os nye restriktioner, som vi slet ikke har fantasi til at forestille os i dag, siger han.