Foreninger er ukendt land for etniske unge

Det frivillige arbejde i Danmarks 15.000 foreninger er ukendt land for de fleste unge med udenlandsk baggrund. Det skal en ny kampagne lave om på.

- Det var altså vildt fedt, da det som 16-årig gik op for mig, at jeg havde stået for et basketballstævne, fortæller Sharri Junadi Mortensen, medicinstuderende med iransk baggrund.

Men som aktiv spiller, leder og træner i Silkeborg KFUM og i DGI (Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger) er hun både en undtagelse og en slags rollemodel.

Unge med udenlandsk baggrund er nemlig klart underrepræsenterede, når det drejer sig om at være aktive i én af de næsten 15.000 foreninger og organisationer herhjemme, der baserer deres aktiviteter på frivilligt arbejde.

Derfor lancerer Integrationsministeriet mandag en kampagne under overskriften "Skyd genvej til succes. Det er helt frivilligt".

Eksperter i jobsamtale, erhvervsledere, frivillige lektiehjælpere, svømmetrænere og skakinstruktører tager de kommende dage rundt til fem uddannelsessteder i København, Odense og Århus.

Det sker for at sætte fokus på, at frivilligt arbejde selvfølgelig handler om at gøre noget godt for andre. Men den kan også betyde en personlig genvej til succes.

Sharri Junadi skriver gerne under på, at hendes virke i sportens verden har hjulpet hende på andre felter.

- Det pynter helt klart på mit cv. Jeg har fået alle de fritidsjob, som jeg har søgt, og arbejdsgiveren har hver gang hæftet sig ved mit arbejde som frivillig. Der findes helt klart et uudnyttet potentiale blandt unge, der kommer fra et andet land og derfor ikke kender det danske foreningsliv, siger hun.

Oversigt

    Oversigt