Forkrampet Rikke Møller får jævn start på svømme-VM

Det blev et jævnt udlæg fra Rikke Møller Pedersen, da hun svømmede sig videre i 100 meter brystsvømning.

100 meter brystsvømning er ikke Rikke Møller Pedersens favoritdistance, men alligevel er hun blandt de svømmere, der kan tage medalje på distancen ved VM i Kazan, hvis hun rammer sit topniveau.

Danskeren, som er bedst på den dobbelte distance, noterede sig da også for et i bedste fald jævnt indledende heat, hvor hun kom ind som nummer tre i heatet i tiden 1.07,39 minutter.

Det rakte til 13. bedste tid i de syv heats, så Rikke Møller Pedersen kom uden at imponere blandt de 16 svømmere, der mandag aften skal svømme semifinaler.

- Det føltes meget som første gang, jeg var i vandet, siger Rikke Møller Pedersen til TV2 Sport efter sit heat

- Det blev lidt stift, men jeg har set meget frem til at komme i gang med stævnet, så nu kan jeg forhåbentlig slappe lidt mere af.

I 100 meter ryg var en anden dansk medaljekandidat, Mie Ø. Nielsen, også i vandet til de indledende heats, og den 18-årige svømmer leverede en fin VM-start.

Med en tid på 59,40 sekunder var Mie Ø. Nielsen fjerdehurtigst af alle i de indledende heats, men hun skal også barbere noget af tiden, hvis hun vil gøre sig forhåbninger om at blande sig i guldkampen.

Det ungarske svømmefænomen, Katinka Hosszu, der jagter syv guldmedaljer ved VM, slog danskeren med en tid på 58,78 sekunder.

Semifinalerne i 100 meter ryg svømmes også mandag aften.

På 200 meter fri for herrer var Anders Lie Nielsen i vandet til det indledende heat, men trods en personlig rekord rakte det ikke til en plads i semifinalen. Han var omkring et halvt sekund fra at kvalificere sig.