I det fynske folks tjeneste

Forlig i pressesag om injurier

En strid mellem direktør Bryan Göddert og Fyens Stiftstidende er endt med forlig.

Direktør Bryan Göddert, Rekonstruktion A/S, trækker en række påstande tilbage om en bestikkelse af en navngiven Fyens Stiftstidende-journalist.

Det sker ved indgåelse af et forlig med Fyens Stiftstidende. Til gengæld stopper avisen planerne om at rejse en straffesag om injurier imod direktøren.

Anklage om bestikkelse

Sagen er opstået i forlængelse af Fyens Stiftstidendes dækning af konkursen i det fynske selskab GS Trapper A/S i Vissenbjerg i 2010.

Selskabets kurator, advokat Lars Pilgård, Odense, er fremkommet med en række kritiske udtalelser i Fyens Stiftstidende om forløbet i konkursen.

Dette fik i november Bryan Göddert til at udsende en pressemeddelelse med en påstand om, at Vestfyns Bank og kurator Lars Pilgård skulle have bestukket en navngiven journalist på erhvervsredaktionen til at skrive de kritiske artikler om Bryan Göddert.

Retssag droppet

- Påstanden er grundløs og udokumenteret, fremgår det af forliget imellem Göddert og Fyens Stiftstidende.

Fyens Stiftstidende frafalder nu en planlagt retssag ved byretten i Odense, hvor avisen via en privat påtale ønskede at få Bryan Göddert dømt for injurier med krav om dækning af sagsomkostninger samt en økonomisk erstatning.

Der indgår ikke nogen økonomisk erstatning i det indgåede forlig.