I det fynske folks tjeneste

Formand skaber håb for Marslev Skole

- Der er ikke mange, der synes, det er en god ide at lukke Marslev Skole, lyder det fra udvalgsformand

05:55

I Kerteminde kommune kæmper flere af de små skoler nu for deres eksistens. På skoleområdet skal der spares 4,7 millioner kroner, mens daginstitutionerne skal spare to millioner kroner. Hindsholmskolen i Dalby og Nymarkskolen ved Hundslev frygter at miste deres overbygning, mens Marslev i den vestlige del af kommunen frygter helt at skulle lukke. Særligt sidstnævnte vækker stor bekymring blandt de lokale.

- Vi frygter, at hvis de lukker Marslev Skole, lukker de Marslev, for skolen er et centralt omdrejningspunkt i byen, siger Helle Thygesen bestyrelsesformand, Marslev Skole og Børnehus.

Men måske er der lys forude. Her til aften sagde formand for Børn- og Skoleudvalget, Kerteminde, Kasper E. Olesen (S), at der ikke var ret mange, der var positive over for en lukning af Marslev Skole.

- Jeg kan ikke fjerne folks bekymring lige nu og her, for vi er først lige gået i gang. I dag har vi fået fremlagt de spareforslag, der er på skole- og daginstitutionsområdet, og der er en lukning af Marslev Skole et af forslagene. Og det kan jeg jo ikke fjerne endnu, men jeg har ikke hørt ret mange tale positivt om det forslag, lyder det her fra Kasper E. Olesen (S).

Hans udtalelse faldt efter et møde, hvor alle skolebestyrelser, skoleledelser og lokalråd var samlet med børn- og ungepolitikerne i Kerteminde.

- Vi har været samlet for at drøfte, hvor er det, at det her vil gøre mindst ondt, siger han.