Fornem anerkendelse til SDU-professor

Uffe Haagerup er første skandinaviske matematiker, der er udvalgt til at holde de prestigefulde "The Fields Institute Distinguished Lecture Series".

Professor Uffe Haagerup fra Institut for Matematik og Datalogi på Syddansk Universitet holder i disse dage tre prestigefulde forelæsninger på Fields Institute i Toronto, Canada.

Han er inviteret til at holde "The Fields Institute Distinguished Lecture Series", og SDU-professoren indskriver sig dermed i en fornem række af forskere, som har ydet fremragende bidrag inden for deres område af matematikken. 

Uffe Haagerup er således den første skandinaviske matematiker, der er blevet udvalgt til at holde den "distinguished lecture series", som Fields Institute arrangerer hvert år i maj og november.

Den canadiske forskningsinstitution står også bag den højeste internationale udmærkelse i matematik: Fields-medaljen.
 
Uffe Haagerup, der er 58 år, har været ansat på universitetet i Odense siden 1974. Han betragtes i dag som en af verdens førende forskere inden for operator algebra, som er teoretisk matematik med stor anvendelse inden for moderne fysik.

De tre forelæsninger på Fields Institute holdes i dag, i morgen og på torsdag - og i salen vil også være enkelte forskere fra Syddansk Universitet. 

Et par ph.d.-studerende og andre forskere fra universitetets forskningsgruppe i operator algebra er nemlig taget med Uffe Haagerup til Canada for at overvære begivenheden.