Forskerne har magten på sundhedsområdet

-

-

Magten i det fynske sundhedsvæsen ligger hverken hos politikere, læger eller sygehuschefer. Derimod er to forskere på Syddansk Universitet blandt dem, der har mest indflydelse på sundhedsvæsnet. Det konkluderer en såkaldt magtudredning inden for sundhedsområdet som bladet Dagens Medicin har foretaget.


I følge bladets liste er Dekan Mogens Hørder fra Syddansk Universitet, den fynbo der har størst indflydelse. På 21. pladsen ligger Kjeld Møller Pedersen, professor, Syddansk Universitet.


Fynske politikere som fx Ester Larsen og Jan Boye kommer først meget senere på listen over magtens top-100 inden for sundhedsområdet. Det samme gælder læger og embedsmænd inden for Fyns Amt.


Bagmand til betænkninger
Dekan Mogens Hørder bliver betegnet som magtfuld, fordi han har deltaget i en række udvalg, der er kommet med betænkninger om udviklingen inden for sundhedssystemet. Blandt andet har Mogens Hørder stået bag en rapport om fremtiden for sundhedsforskningen i Danmark. Desuden er han formand for Syddansk Sundhedsvidenskabeligt Forskningsforum, som netop har fået sit eget institut ved universitet.


Professor Kjeld Møller Pedersen er netop blevet udnævnt som formand for det udvalg, der skal finde besparelser inden for sundhedssektoren.