Forskningens Døgn over tre dage

Segways, droner, el-biler, robotter og meget mere præger Forskningens Døgn, der ruller sig ud over Fyn de kommende tre dage.

Forskningens Døgn byder i dagene 24., 25. og 26. april 2014 på arrangementer for både børn og voksne over hele landet.

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival. I løbet af tre døgn er der mulighed for at besøge en bred vifte af arrangementer, hvor forskning og videnskab er i fokus.

Fokus på Energi i Odense

Forskningens Døgn 2014 i Odense er fuld af energi. Her er mere end 25 aktiviteter om fysisk og mental energi, sol- og vindenergi samt alle mulige andre former for energi.

Videnskabens verden på de tre forskertorv på Flakhaven, Platanpladsen og ved Brandts. Oplev hvordan der kan udledes energi af alt fra en dumpet madpakke til spildevand og hør om de nyeste energivenlige trends indenfor bl.a. gartneribelysning og droneflyvning.

Der er plads til alle, uanset om man er en stor eller lille nørd, så kom og kør en tur på segway, i el-bil eller sejl en tur på Odense Å.

En fantastisk filmfestival i Cafébiografen

Fredag er Syddansk Universitet er vært for en filmfestival med temaet Det Fantastiske.

Her kan du opleve forskere krydre film med oplæg om blandt andet de fantastiske robotter, den fantastiske matematik, den fantastisk forfærdelige krig og de fantastiske fortællinger.

Energi i lort

Lørdag er der rundvisning på Ejby Mølle Renseanlæg, der er et af Danmarks største renseanlæg. Her er der mulighed for at se, hvor spildevandet kommer ind, og høre om, hvordan vandet behandles, før det ledes ud i Odense Å. Og om energiproduktion fra biogasanlægget.

Se havsvampe, gopler, sæl og marsvin

Fjord&Bælt og Marinbiologisk Forskningscenter i Kerteminde deltager i Forskningens Døgn lørdag 26. april.

Her er der åbent hus på med forskere og studerende som viser dyr og forsøgsopstillinger. Se havsvampe, gopler, muslinger, skarv, sæl og marsvin

Kom og få målt din hjerterate og dykkerrefkleks. Og der er interrnet-baseret formidling med Magnus Wahlberg og Lars Seidelin på Fjord&Bælt.

Droner i lufthavnen

Drone-centret i HCA-Airport ved Beldringe forventer stort rykind til åbent hus lørdag. Her vil der være mulighed for at flyve med droner bag et sikret net indendørs i lufthavnen, og dagen igen vil der være mulighed for at se civile droner i luften. Oplev dronerne på tæt hold og mød samtidig folkene bag droneudstillingen i lufthavnsbygningen.

Find et arrangement her