Forslag droppet: Sommerhusejere kan fortsat leje ud i 41 uger

Erhvervsminister Simon Kollerup afviser begrænsning af privat sommerhusudlejning før samråd med V og K.

Sommerhusudlejende danskere kan fortsat leje deres sommerhuse ud i 41 uger om året.

Det slår erhvervsminister Simon Kollerup (S) fast, efter en vejledning fra Erhvervsstyrelsen om begrænsning af danskernes sommerhusudlejning har været i høring siden september.

- Der er afgørende, at vi fremmer virkelysten og driften i vores små byer. Derfor er det vigtigt, at vi finder den rigtige balance, siger Simon Kollerup i en pressemeddelelse.

Ministeren har nu lagt sig fast på en vejledende grænse på 41 uger i stedet for de 35 uger, som Erhvervsstyrelsen oprindeligt foreslog.

I Feriehusudlejernes Brancheforening er man tilfredse med, at forslaget er droppet.

- Det havde været en katastrofe at lave en stramninger, siger dirktør Carlos Villaro Lassen til TV 2 Fyn og understreger samtidig, at det droppede forslag kun er en del af løsningen.

I foreningen ser man gerne, at der bliver fjernet flere stramninger - både set i lyset af den økonomiske situation, som coronakrisen har sat flere sommerhusejere i, men også generelt.

Vil ikke gentage mønster fra finanskrisen

Udmeldingen kommer, dagen før ministeren er kaldt i samråd med Venstre og De Konservative. De to partier har siden offentliggørelsen af vejledningen været modstandere af begrænsningen.

Erhvervsministeren ser også problemer ved en indskrænkning. Ifølge ham er mange butikker og erhvervsdrivende afhængige af den danske turisme.

- Efter finanskrisen så vi, at opsvinget kom relativt hurtigt i de større byer, mens landområderne haltede efter. Det mønster skal vi ikke gentage med den krise, vi står i nu, siger Simon Kollerup og forsætter:

- Derfor vil det være et mærkeligt tidspunkt at begrænse udlejningen af sommerhuse på et tidspunkt, hvor vi gerne vil hjælpe de tyndt befolkede områder godt gennem corona.

Forslag ville få konsekvenser

Erhvervsstyrelsens forslag om kun 35 ugers udlejning vil få store konsekvenser for netop turismen, lyder det i en pressemeddelelse.

På baggrund af høringen og drøftelserne vil Erhvervsstyrelsen nu ændre vejledning, så den vejledende grænse er på 41 uger i stedet for 35 uger.

Udlejning over 41 uger betragtes i udgangspunktet som erhverv, fremgår det.

Oversigt

    Oversigt