Først rutefly til London til oktober

En fast flyrute mellem Odense og London bliver nu udsat endnu en gang. Planestation vil formentlig ikke åbne ruten til London før til oktober.

Endnu en udsættelse fra Planestation

En fast flyrute mellem Odense og London bliver nu udsat endnu en gang. Planestation, der driver Odense Lufthavn, vil formentlig ikke åbne ruten til London før til oktober.

Først skulle ruten til London være åbnet før jul. Så blev det udskudt til januar, så marts, april, og nu melder Planestation ud, at selskabet ikke kan nå at etablere ruten før til efteråret - formentlig i forbindelse med indvielsen af vintertrafikplanen 28. oktober.

"Vi har forhandlet med et selskab, og det kan ikke nå at åbne ruten før til efteråret", siger fragtchef Henrik Nielsen fra Planestation.

Han ønsker ikke at oplyse hvilket flysselskab, der kan blive tale om. Men han siger, at planen fortsat er, at lave en rute med 2 daglige afgange mellem Odense Lufthavn og London.

I forbindelse med den nye rute skal Lufthavnen i Beldringe gennem en større ombygning, så Lufthavnen kan leve op til den nye standard for grænseindgange til Schengen-landene.

Men Planestation har søgt indenrigsministeriet om lov til udsættelse af ombygningen til efteråret, hvor den nye rute til London åbner.