I det fynske folks tjeneste

Forstærket indsats mod knive i Odense

Efter det meningsløse knivstikkeri i Odense natten til søndag er politi og politikere klar til at forstærke indsatsen mod unge, der bærer kniv i nattelivet.

Odenses borgmester og politidirektøren skal nu drøfte om der skal indføres videoovervågning af Odenses natteliv for at forhindre flere knivoverfald

Odenses borgmester og politidirektøren skal nu drøfte om der skal indføres videoovervågning af Odenses natteliv for at forhindre flere knivoverfald

1 af 3

Fyns Politi har allerede i dag mulighed for at indføre visitationszoner, hvor alle uden varsel kan blive visiteret for om de bærer kniv.

- Det er da klart at sagen fra i aftes får os til at overveje om vi igen skal gøre brug af visitationszoner, og når der har været et knivstikkeri, så trækker det i en bestemt retning, siger chefpolitiinspektør Michael Flemming Rasmussen fra Fyns Politi.

Politiet vil dog først have analyseret sagen fra lørdag nat før de tager stilling til om der igen skal indføres visitationszoner i Odense i en 4-ugers periode.

Kameraovervågning

Derudover har både politikere og politi overvejet at indføre kameraovervågning på udvalgte områder i Odense Centrum - og også her er knivstikkeriet på Munkemøllestrædet med til at aktualisere planerne.

- Jeg er rystet over det der er sket, men som udgangspunkt er jeg skeptisk over for overvågning i et frit og demokratisk samfund, men hvis det kan hjælpe til at opklare forbrydelser, så er jeg villig til at gå ind og se på det, siger politisk ordfører for Det Konservative Folkeparti i Odense Byråd, Mai Henriksen.

Borgmester Jan Boye og politidirektør Poul Løhde skal i næste uges mødes for at diskutere hvad man kan gøre for at forhindre flere knivoverfald i Odense. På forhånd tegner der sig et politisk flertal for videoovervågning i Odense.

- Det vigtigste er, at det kommer til at gå stærkt - og så må vi se om vi skal have videoovervågning eller om vi skal tage andre midler i brug, siger Mai Henriksen.