Første journalister fra Odense udklækket

De 60 første journalister med eksamensbevis fra Syddansk Universitet i Odense bliver lige nu færdige efter tre et halvt års uddannelse. Mandag kunne Ida Ebbensgaard juble over - ikke bare et afsluttende 10-tal som karakter - men også at være den første journalist fra universitetet i Odense. Dagen bød også på et 13-tal.

-

De 60 første journalister med eksamensbevis fra Syddansk Universitet i Odense bliver lige nu færdige efter tre et halvt års uddannelse. Mandag kunne Ida Ebbensgaard juble over - ikke bare et afsluttende 10-tal som karakter - men også at være den første journalist fra universitetet i Odense. Hun kan nu kalde sig bachelor.


Hurtigt færdig
De 60 journalister har været i gang med uddannelsen i tre et halvt år. Det er et halvt år mindre end deres studie-kolleger fra Journalisthøjskolen i Århus. Årsagen er, at de studerende i Odense kun har været i praktik i 12 måneder i modsætning til de 18 måneder de studerende i Århus er igennem.


Ellers minder de to uddannelser om hinanden og vil højst sandsynligt også appellere til de samme arbejdsgivere.


Læs videre
Det er dog ikke alle de ny-uddannede, der vælger at springe ud i den pulserende medie-virkelighed med det samme. Syddansk Universitet tilbyder også pladser på en to-årig overbygning. Efter den kan man så smykke sig med den nye titel: cand. public.


Den mulighed vil blandt andet Ida Ebbensgaard benytte sig af:


\"Det er rigtig dårlige tider lige nu med hensyn til job. Og min drømmestilling står ikke lige og venter på mig.\"


Institutleder Jørn Henrik Petersen kan dog glæde sig over den førsate runde af studerende.


\"Det har været en succes hele vejen igennem. Og en tredjedel af de nyuddannnede har allerede sikret sig arbejde. Så det må også betegnes som en succes.\"


13-tal
Mandag var også en stor succes for Rune Skyum-Nielsen på  23 år. Han scorede topkarakter for et afslutningsprojekt, som allerede har været trykt i dagbladet Politiken.


Han har i en kampagneserie beskæftiget sig med den klassiske musikscene.