Første spadestik i 2003

Efter onsdagens trafikforlig er Vejdirektoratet nu klar til at begynde arbejdet med den fynske motorvej. Til næste år vil første fase blive udbudt i licitation, og i 2005 kan Fyn se frem til den første indvigelse. Se tv-indslag

Motorvejen til Ringe klar i 2005

Efter onsdagens trafikforlig er Vejdirektoratet nu klar til at begynde arbejdet med den fynske motorvej. Til næste år vil første fase blive udbudt i licitation, og i 2005 kan Fyn se frem til den første indvielse.

Køreplanen for etableringen af den fynske motorvej er nu på plads. Efter Folketingets beslutning om at afsætte 500 mio. kr indtil år 2004, så vil vejdirektoratet allerede til næste år sætte fase 1 fra Odense til Ringe i EU-udbud.

"Det første spadestik kan vi tage i 2003, og så forventer vi, at vi kan åbne motorvejen mellem Odense og Ringe i 2005", siger projektchef Steen Ogstrup fra Vejdirektoratet.

Det første spadestik vil blive taget i krydset mellem Svendborgvejen og motorvejen.

Næste fase i byggeriet bliver stykket mellem Ringe og Kværndrup. Her forventer vejdirektoratet at arbejdet kan være færdig i 2006, og endelig i 2008 vil hele motorvejen fra Odense til Svendborg være klar til indvigelse.