Første træ etagehus på Fyn

I starten af det nye år står Fyns første træhus i flere etager klar til indflytning. Huset består af 63 lejligheder og ligger på Rugårdsvej i Odense.

Træhus uden støj og allergi

Af Christian Jensen

I starten af det nye år står Fyns første træhus i flere etager klar til indflytning. Huset består af 63 lejligheder i 4 etager og ligger på Rugårdsvej i Odense.

En af dem som glæder sig til at flytte ind er pensionisten Torben Bruun Kaysen. Han er blevet henvist til det nye byggeri af Arbejdernes boligforening.

Han har allergi og kan derfor ikke bo i et betonbyggeri. Men i et træhus er allergigenerne reduceret betragteligt. Samtidig ser han også frem til at flytte ind i et byggeri uden væsentlige støjgener.

I Danmark har der ikke været bygget fleretages træhuse siden forrige århundrede. Især frygten for brand har stoppet opførelsen af høje træhuse.

Men nu er gennembrudet på vej. Efter at byggeelementer i træ er blevet beskyttet mod brand, blev det danske byggereglement sidste år lavet om, så det nu er muligt at bygge etageejendomme op til fire etager.