Forsvarer kirkegårdsteater

Odense Teater og dets eksperimenterende scene, Uteater, bakker op om valget af kirkegård som scenografi til teaterstykke.

Det Skrå Teater samarbejder med Odense Teaters eksperimenterende scene, Uteater om forestillingen, Kirkegården, som spilles på Assistens Kirkegård i Odense.

Det har vakt en del kritik. Sognepræst og debattør Sørine Gotfredsen mener for eksempel, at det er meget problematisk at inddrage et af de sidste steder i samfundet, hvor man ikke bliver forstyrret.

Men lederen af Uteater, Mathias Rosenkrands Bech fremhæver, at man har valgt Assistens Kirkegård som en autentisk scenografi for Kirkegården udfra en kunstnerisk vurdering.

- Det har aldrig været hensigten at provokere. Forestillingen har ikke religion som tema eller blasfemisk eller stødende ærinde, siger han.

Stykket handler om to mennesker, som tilfældigvis mødes ved den samme grav og opdager, at den afdøde er far til dem begge og har levet et dobbeltliv.

- Odense Teater og Uteater bakker dette valg 100% op, da det giver publikum en helt anden oplevelse af dramaet, end hvis det havde foregået i et klassisk teaterrum, siger lederen.

Uheldig placering af annonce

Uteater beklager dog, at en annonce for forestilling havnede blandt dødsannoncerne i Fyens Stiftstidende, hvilket også har vakt forargelse.

- Det er en fejl og ikke sket efter ønske fra Det Skrå Teater og Uteater, siger Mathias Rosenkrands Bech.

Mere om stykket, Kirkegården