I det fynske folks tjeneste

Forsvarere taber strid om vidner

Landsretten nægter forsvarerne i Odense-sagen at føre en snes vidner, der skal belyse den rolle, som hovedvidnet har spillet i samarbejde med PET.

Forsvarerne får ikke lov til at føre det antal vidner, som de har krævet.

Forsvarerne i terrorsagen fra Odense får ikke lov til at føre alle de vidner, som de har krævet. En snes vidner, som de har ønsket afhørt i landsretten i København, er unødvendige for at belyse motiverne og den mentale sundhed hos den mand, der samarbejde med Politiets Efterretningstjeneste og er anklagernes hovedvidne mod de tiltalte.

Det begrundede dommerne mandag med, at forsvarere, anklagere, dommere og nævninger får rig lejlighed til at bedømme hans troværdighed, når han over tre dage skal afhøres i nævningetinget. Det er forsvarerne ikke enige i, og de kærede kendelsen til Højesteret.

Af de 24 på forsvarernes liste accepterede retten kun hovedvidnets to kontakter i PET, en politiassistent fra Odense, og så den medarbejder hos PET, der fulgte de to kontakters håndtering af sagen. Landsretten afviste også at nyoversætte en række af sagens dokumenter.