Forsvarsministeriet siger nej til løsning med flydespærringer

Fyn er ilde stedt, hvis der sker en oliekatastrofe ved farvandet omkring Fyn. Hvis der skal bruges flydespærringer, så må beredskabet helt til Thisted for at hente dem - og det kan blive dyrt, hvis katastrofen rammer. Alligevel har Forsvarsministeriet afslået tilbud om hjælp.

-

Fyn er ilde stedt, hvis der sker en oliekatastrofe ved farvandet omkring Fyn. Hvis der skal bruges flydespærringer, så må beredskabet helt til Thisted for at hente dem - og det kan blive dyrt, hvis katastrofen rammer.


Ingen hjælp til Fyn fra Forsvarsministeriet i sag om oliekatastrofer

Men alligevel har Forsvarsministeriet sagt nej til tilbud fra firmaet Blue Star i Faaborg, der har et miljøskib med flydespærringer. Firmaet har tilbudt at stå stand by på Fyn med skibet, men det tilbud har Forsvarsministeriet altså afslået ifølge Blue Stars direktør Tom Hald.

- Det ville vi ellers meget gerne. Og vores skib er fuldt ud udstyret til det, siger Tom Hald, der er direktør i Blue Star.

Om få år skulle det fynske beredskab blive styrket med indsættelsen af et mindre marinehjemmeværns-fartøj. Der bliver bygget ialt 12 nye skibe, der har flydespærringer ombord og et af dem bliver placeret i Svendborg.

Men indtil det sker er Fyn altså uden flydespærringer. Det har fået folketingspolitikere fra både SF og Dansk Folkeparti til at rejse sagen overfor regeringen.