Fortsat arbejdspladser på Lindø

Lys i mørket for Lindøværftet. Arbejdspladser kan bevares ved udlejning af produktionsfaciliteterne. Direktør mener, det er muligt på sigt at leje det hele ud.

Forhandlinger i gang

Lindøværftet kan være tæt på nye aftaler om udlejning af produktionsfaciliteter på værftet. Værftet forhandler i øjeblikket med både store og små virksomheder. Det siger administrerende direktør Finn Buus Nielsen.

- Vi taler med nogle store virksomheder og med nogle små. Der kan gå kort tid, men der kan også gå måneder før en afklaring. Det er strategiske beslutninger, virksomhederne skal tage, og nogle gange kan det gå stærkt, og nogle gange tager det længere tid. Beslutninger træffes ikke i samme hastighed som før den økonomiske krise, siger Finn Buus Nielsen.

Direktøren kan ikke løfte sløret for, hvad det er for virksomheder, der forhandles med.

- Vi har lavet fortroligshedserklæringer med dem, vi forhandler med, og derfor kan jeg ikke tillade mig at løfte sløret for det. Men målet er at få lejet den del af produktionsanlægget ud, som vi ikke selv bruger og dermed bevare arbejdspladser på Lindø, siger Finn Buss Nielsen.

I dag er i alt 2500 timelønnede og funktionærer beskæftiget på Lindøværftet. Kommer der ikke nye ordrer til værftet, vil den samlede medarbejderstab være reduceret til 700 om et år i takt med, at ordrebogen bliver tømt for skibe. Som det ser ud i øjeblikket, skal værftet levere det sidste skib i 2012.

Selv om skibsværftet måske ikke eksisterer i fremtiden, vil der fortsat være produktion på det en million kvadratmeter store areal ved Munkebo. Indtil videre har Fredericia Skibsværft lejet 10 procent af hele arealet, og Finn Buus Nielsen tror på, at det resterende areal kan lejes ud - hvis værftet må lukke.

- På sigt om to til fem år er jeg fortrøstningsfuld med at få lejet det hele ud. Det være sig arealer, haller og kraner og her betyder nærheden til søen meget. Og det er vores håb og ønske, at vi med lejemålene på sigt kan erstatte medarbejderstaben her med en til en, så der fortsat kan være omkring 2500 arbejdspladser på Lindø, siger Finn Buss Nielsen.