Fotograf afviser uvaccinerede

En fotograf i Odense vil ikke længere tage billeder af børn, der ikke er vaccinerede. Hun gør det for at minimere risikoen for smitte - også selvom det kan koste kunder.

Fotografen Angelina Devine fra firmaet Pinkstudio i Odense har taget et kontroversielt valg. Hun vil ikke længere fotografere børn, som ikke er blevet vaccineret.

- Jeg frabeder mig, at der kommer børn i mit studie, som ikke følger vaccinationsprogrammet. Det gør jeg, fordi jeg har en hel del nyfødte og for tidligt fødte og også nogle gravide, og dem vil jeg gerne passe så godt på, som jeg overhovedet kan.

Beskeden har hun delt på sin hjemmeside og Facebookprofil, og det har skabt en del debat. Nogen bifalder initiativet mens andre kalder hende uvidende og siger, de fremover vil bruge en anden fotograf. Men det tager Angelina Devine ikke så tungt:

- Jeg synes ikke, jeg er for hysterisk. Man har mæslingeepidemier i Berlin for tiden. Mange af de sygdomme, man vaccinerer mod, kan man blive alvorligt syg eller dø af. Selvfølgelig risikerer jeg at miste de kunder, der er imod vaccinationer. Men jeg håber at dem der følger vaccinationsprogrammet sætter pris på, at jeg gør, hvad jeg kan, for at deres børn ikke bliver smittet her.

Du kan se mere om historien på TV 2/Fyn kl. 19.30.