I det fynske folks tjeneste

Fra edderkop til bøgeblad

Fruens Bøges edderkoppespind erstattes af 45 meter stort bøgeblad. Mandag indviede rådmand Jan Boye den nye legeplads i Fruens Bøge midt i hjertet af det grønne Odense. 

02:08

Det nye bøgeblad i Fruens Bøge bliver inviterer til leg.

1 af 2

Gennem mange år har de mange besøgende i Fruens Bøge kunnet frydes over det store edderkoppespind af træ, som flittigt er blevet brugt som balance-legeredskab.

Edderkoppespindet er nu slidt op og erstattet af et 45 meter langt bøgeblad. Bøgebladet svæver over jorden som et flyvende tæppe. Det er skabt i græs, stål og fibercement og fylder hele lysningen i skoven.

Blad til leg

Det indbyder til, at man hopper op og tager sig en lille tur langs med en bladribbe eller sætter sig på kanten af bladet og følger med i, hvad de andre på bladet laver.

Ved siden af Bøgebladet er opsat søjler, der er inspireret af bøgetræstammer. Imellem træerne er der en bevægelig balancebom, som lokker til en tur mellem træerne.

- Odenses vision "At lege er at leve" kan virkelig mærkes i dette projekt. Her viser kommunen, at vi tør eksperimentere og gå nye veje, når vi udvikler legetilbud for alle i de grønne områder. Kvaliteten her er så høj, at selvom mange vil komme og slide på Bøgebladet, vil det holde i mange år, siger By- og kulturrådmand Jan Boye, Kons.

Den helt unikke nye legeplads er blevet til i et frugtbart samarbejde mellem kommunens folk, Jørgen Edgar Hansen, en lokal kunstner, Floyd Stein, en lokal håndværker, Åsum Smedie samt entreprenørerne Skælskør Anlæg og Skovgård Træpleje.