Fra kræftramt til stafetløber

Danmarks længste stafetløb mod kræft, Folkeløbet, bevægede sig over Fyn.

Kræftramte og deres pårørende havde tirsdag snørret skoene for at løbe tværs over Fyn i Danmarks længste stafetløb mod kræft, nemlig Folkeløbet. 

Løbet startede den 10. juni i Skagen og slutter 16. juni i Allinge på Bornholm, hvor Folkemødet starter. På den måde når den samlede distance helt op på 615 km, som løbes på skift af deltagerne.

Løberne afgør selv, hvor langt de vil løbe, og Lasse Lillevang Vesterholt stod i dag klar i Nørre Aaby for at tage mod stafetten og løbe 10 km til Vissenbjerg. Han blev ramt af kræft for fire år siden.

- Løbet betyder, at jeg kan bevise både over for mig selv, mine venner og alle andre, at man sagtens kan komme ud på den anden side, og at selvom man får en kræftdiagnose, så er det ikke en dødsdom, fortæller Lasse Lillevang Vesterholt.

Det er foreningen Proof of Life, der står bag løbet. Deres mål er at hjælpe kræftoverlevere tilbage til et godt og aktiv liv efter deres behandling.

- Der er mange gode grunde til at dyrke motion under et kræftforløb. Især for kemopatienter er det bevist, at man får mindre kvalme, man får mere appetit, man sover bedre om natten, og så bliver det bare nemmere at komme ud til livet på den anden side, hvis man har været fysisk aktiv under sygdomsforløbet, fortæller Bjørn Askholm, der er formand for Proof of Life.

Han forklarer, at det kan være svært at forholde sig til, at man mister kontrollen over sin krop, når man bliver ramt af kræft. Derfor føles det som en sejr, når løberne sætter sig et mål, der lykkes, fordi de vinder kontrollen tilbage.

Løberne kunne krydse målstregen for dagens etape på 79 kilometer i Odense.

 

Oversigt

    Oversigt