Freja og William hitter på Fyn

De fleste nyfødte piger på Fyn i 2014 blev døbt Freja, mens flest drenge fik navnet William.

Akkurat som i 2013 var navnet William det mest populære, når forældre skulle navngive deres drengebørn. Men hos pigerne har Emma klatret op fra en fjerdeplads til en førsteplads, oplyser Danmarks Statistik i en pressemeddelelse.

Der er dog forskel på, hvilke navne der er populære i den enkelte landsdele, viser den årlige opgørelse.

William er det mest populære drengenavn i seks ud af ti landsdele. Det gælder Københavns omegn, Nordsjælland, Vest- og Sydsjælland, Fyn, Sydjylland og Østjylland.

Til gengæld har William helt tabt pusten i København, hvor navnet slet ikke er med i top-fem. Her ligger Carl på førstepladsen. Den eneste anden landsdel, der har Carl med i top fem, er Nordsjælland.

På Bornholm deler Benjamin og Villads førstepladsen, mens det i Østsjælland var Victor, der var det mest populær. I Vestjylland er Lucas på førstepladsen, mens Malthe ligger nummer et i Nordjylland.

For pigerne er Emma mest populær i halvdelen af landsdelene - nemlig Nordsjælland, Østsjælland, Vest- og Sydsjælland, Sydjylland og Nordjylland.

I Københavns omegn ligger Isabella på førstepladsen, på Bornholm er det Liva, Fyn foretrækker Freja, mens det i Østjylland er Ida og for Vestjylland Sofia.

Der er omkring et halvt års forsinkelse på statistikken, da forældre har seks måneder til at indberette det valgte navn til CPR-registret.

Det betyder, at man først i juli kan sige, hvad der var det mest populære fornavn til børn født i det foregående år.