Fremgang for fynsk industri

Det går bedre for industrien på Fyn end resten af landet. Nye tal fra Dansk Industri viser en solid fremgang i den fynske industrieksport. Men den udviklingen har ikke affødt positive forventninger til fremtiden. Tværtimod.

Men negative forventninger til fremtiden

Det går bedre for industrien på Fyn end resten af landet. Nye tal fra Dansk Industri viser en solid fremgang i den fynske industrieksport. Men udviklingen har ikke affødt positive forventninger til fremtiden. Tværtimod.

1999?s fald i den fynske eksport er afløst af en stigning på 9,2 procent i årets første halvår. Eksporten i resten af landet er kun steget med 4,6 procent. Så der er knald på i de fynske virksomheder.

Men fremtidsudsigterne er ikke for lyse. Danmarks Stastistik har spurgt lederne i 130 fynske virksomheder om deres forventinger til fremtiden. Her forventer en overvægt på 3 procent en negativ udvikling. På landsplan forventer en overvægt på 6 procent derimod en positiv udvikling.

Forklaringen på den fynske pessimisme skal søges i tynde ordrebøger. Ifølge Dansk Industri skal der derfor gøres en ekstra indsats for at gøre det attraktivt at drive eksportvirksomhed på Fyn.