Fremgang i Nyborg Havn

Trafikken i Nyborg Havn er i voldsom vækst. I året første seks måneder fik den østfynske havn en fremgang på over 17 procent.

-

Trafikken i Nyborg Havn er i voldsom vækst. I året første seks måneder fik den østfynske havn en fremgang på over 17 procent.

Nyborg Havn er en del af Associated Danish Ports A/S, som også omfatter havene i Middelfart og Fredericia. De andre havne har også haft vækst, men Nyborg har haft langt den største fremgang.

- Den øgede godsomsætning i Nyborg er udelukkende sket på Lindholmterminalen og skyldes de nye aftaler, der er indgået om brug af Nyborg Havn som indskibningshavn for skærver til hele Fyn. Nyborg Havn er valgt som indskibningshavn pga. havnens store vanddybder, de mange frie arealer og nærheden til den øvrige infrastruktur, siger Jens Peter Peters, der er administrende direktør i ADP.

Bag fremgangen i godstransporten ligger en aftale med Stema Shipping A/S. Selskabet har valgt Nyborg Havn som samarbejdspartner på grund af havnens vanddybde og havnens lagerkapacitet.

- Den rigelige lagerplads på terminalen i Nyborg sætter os i stand til at levere efter behov og just-in-time, siger Rolf Bonnichsen, der er salgs- og logistikchef i Stema Shipping A/S.

Det er især skærver der bliver brugt til asfalt og betonproduktion, der nu bliver leveret i Nyborg Havn.