I det fynske folks tjeneste

Fri heroin på vej til narkomaner

Der er fri heroin på vej til de odenseanske narkomaner. Penge fra staten skal nu sætte skub i forsøg med lægeordineret heroin til de hårdeste narkomaner.

Et bredt politisk flertal i Folketinget har i dag afsat 70 millioner kroner af satspuljemidlerne til forsøg med lægeordineret heroin til de hårdest belastede narkomaner.

Hårdt belastede narkomaner vil fremover kunne få udleveret heroin af lægen. Det skal hjælpe dem til at komme ud af kriminalitet og måske blive stoffri.

Aftalen lægger op til, at heroin skal indgå i en behandling af stofmisbrugerne, hvor de blandt andet skal sige ja til at få metadon og være i stand til at møde op tre gange om dagen for at få heroinen.

Det er en forsøgsordning, som Folketingets partier undtagen Enhedslisten står bag. Og i byrådet i Odense ser der da osse nu ud til at være stor opbakning til forslaget.

Brian Dybro, byrådsmedlem fra SF har i dag bedt socialrådmand Erik Simonsen om at tage initiativ til, at Odense Kommune bliver en del af denne forsøgsordning.

De Konservative her hidtil være imod, men de vil nu også positive.