Frifundet for mandatsvig i fynsk bank

Retten i Odense har frifundet en tidligere departementschef i Nuuk for anklager om svindel med långivning i en bank i Odense.

Retten i Odense har onsdag frifundet en tidligere departementschef i Nuuk for anklager om mandatsvig. Det oplyser anklager Kirsten Flummer fra Fyns Politi til Ritzau.

Carsten Frank Hansen havde kun været i stillingen som chef for Departement for Finanser og Indenrigsanliggender i få dage, da han i september 2013 valgte at forlade sin stilling.

Det skete, efter at det kom frem, at Fyns Politi havde sigtet ham for mandatsvig, som efter anklagemyndighedens opfattelse var blevet begået, mens han var filialdirektør i Danske Andelskassers Bank i Odense.

Anklagemyndigheden mente, at Carsten Frank Hansen på ulovlig vis havde fået listet 335.000 over på en privat bankkonto.

Overførslen skete ved, at Carsten Frank Hansen bevilgede et lån til et anpartsselskab, men ifølge anklagemyndigheden var grundlaget for at yde lånet ikke i orden.

Men nu har Retten i Odense erklæret sig uenig i anklagemyndighedens vurdering.

- Retten oplyste kun, at man ikke fandt fejl ved kreditvurderingen, og at det ikke var bevist, at han selv skulle have andel i lånebeløbet på det tidspunkt, hvor lånet blev bevilget, siger Kirsten Flummer i en mail til Ritzau.