I det fynske folks tjeneste

Friluftsliv: Penge til tre fynske initiativer i det fri

I alt 100.000 kroner er på vej til at gøre friluftslivet endnu bedre på Fyn og de sydfynske øer.

Stand up paddling på Ærø, vinteraktiviteter på Strynø og hængekøjer til overnatning i træer på Nordfyn får penge fra Friluftsrådet. (arkivfoto) Foto: Red Paddle CO

Friluftsrådets bestyrelse har nemlig valgt at støtte tre lokale projekter: Stand up paddling-aktiviteter på Ærø, vinterfriluftsliv for den nystartede og meget populære spejdergruppe på Strynø og hængekøjer til overnatning i skovens træer på Nordfyn.
 
Fælles for alle projekterne er, at de bliver skabt af lokale, frivillige ildsjæle, der brænder for at skabe nye muligheder for at opleve naturen.

Læs også Outdoor Sydfyn rammer plet: Folk er vilde med friluftslivet

 
- De frivillige kræfter ude omkring i landet har en helt særlig rolle i samfundet - og i friluftslivet. De er med til at binde lokalsamfundene tættere sammen og sætter nye ting i gang hele tiden. Vi synes, deres projekter er værd at støtte, så endnu flere danskere får mulighed for at bruge naturen og få nye, gode oplevelser ude i det fri, siger Jan Ejlsted, der er direktør for Friluftsrådet.

Søg igen til februar

Der bliver uddelt Udlodningsmidler til Friluftsliv flere gange om året. Næste ansøgningsfrist er 1. februar, hvor der kan søges tilskud inden for fire forskellige temaer.
 
De støttede friluftsprojekter:

Strynø: DDS Strynø Gruppe modtager 35.000 kroner i tilskud til friluftsaktiviteter om vinteren for den nystartede og meget populære spejdergruppe. Blandt andet skal der investeres i et stort telt med brændeovn, der kan bruges i al slags vejr.

Ærø: Den nystartede forening Ærø SUP modtager 45.000 kroner til stand up paddling-udstyr, , særligt for øens børn og unge.

Nordfyn: 1. Otterup DDS-gruppe modtager 20.000 kroner til hængekøjer til overnatning i det fri for teenage-spejdere og deres kammerater. Hængekøjerne skal blandt andet bruges til arrangementet "Lyt til skoven".

03:50

Tre projekter på Fyn modtager nu i alt 100.000 kroner i støtte til friluftsliv. Et af dem er hængekøjer til spejdere i Otterup.

Luk video

Fakta: Søg Udlodningsmidler til Friluftsliv

Næste frist for at søge tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv er 1. februar 2019, og der bliver denne gang uddelt i alt 17 millioner kroner til projekter inden for fire temaer:
•    "Flere ud i den nære natur": Tilskud til projekter, der skaber nye og bedre muligheder for friluftsliv i den nære natur og styrker det lokale engagement.
•    "Bedre forståelse af naturen": Tilskud til projekter, der aktivt formidler naturen og styrker naturforståelsen for specifikke målgrupper.
•    "Undervisning i naturen": Tilskud til projekter, der udvikler skolernes muligheder for at afholde undervisningsforløb i større naturområder.
•    "Bevæg dig i naturen": Tilskud til projekter, som giver de mindst aktive grupper i befolkningen bedre muligheder for at bevæge sig i naturen.
Følg med på www.friluftsraadet.dk for at finde information om at søge tilskud til projekter, der giver flere muligheder for naturoplevelser og friluftsliv. Udlodningsmidler til Friluftsliv er en del af overskuddet fra Danske Lotteri Spil A/S og Det Danske Klasselotteri A/S.