I det fynske folks tjeneste

Frit lejde: Det er væltet ind med våben

Fynboerne har afleveret 1946 ulovlige våben til politiet på en måned med frit lejde.

01:19

Fynboerne afleveret 1946 ulovlige våben til politiet på en måned med frit lejde.

1 af 2

Næsten 2000 våben

Kom med dit ulovlige våben og slip for staf. Det var tilbuddet fra politiet til fynboerne.

Og det var åbenbart et godt tilbud, for fra 1. juni til 1. juli er der kommet 1946 sabler, knive, geværer, pistoler og alle mulige andre våben ind på de fynske politistationer.

Det blev afleveret


  • 412 luftvåben
  • 1031 skydevåben
  • 503 blankvåben - knive, sabler og lignende

Nye regler giver frit lejde

Der er givet frit lejde i forbindelse med nye skærpede regler for luft- og fjedervåben, og alle effekterne bliver destrueret af politiet. Men inden da vil der blive lavet tekniske undersøgelser af udvalgte våben.

- Selvom våbnene er afleveret anonymt kan vi godt undersøge, om de har været brugt til ulovlige handlinger, forklarer politikommissær Niels Erik Nymark.

Du kan nå det endnu

Efter 1. juli kan man straffes med bøde eller fængsel i op til to år, hvis man har ulovlige våben - og har du stadig et gammelt gevær eller en sløv krigs-kniv liggende, så kan du nå at aflevere det endnu.

- Jeg er godt tilfreds med resultatet, men jeg vil også gerne opfordre folk til at bruge den sidste dag til at komme forbi Politigården, hvis man skulle ligge inde med flere våben, siger Niels Erik Nymark.

For fire år siden var der en lignende aktion - dengang blev der indsamlet markant færre våben.

Der er mulighed for at aflevere på Politigården i Odense frem til klokken 24 - det er den eneste station på Fyn, der har åbent så længe.