I det fynske folks tjeneste

Fritidsjobbere skal kende deres rettigheder

Det mener jobpatruljen, som igen i år vil patruljere rundt i det danske land, for at indsamle fritidsjobbernes problemer og sørge for, at de bliver bragt videre til fagforeningerne.

Det er blandt andet unge der arbejder på fyns mange campingpladser der får besøg af Jobpatruljen

- Vi køre Fyn og Fredericia tyndt i uge 29 og 30, vi glæder os til at komme ud og håber at folk tager godt i mod os, vi er der jo for fritidsjobbernes skyld og for at gøre dem opmærksomme på deres rettigheder, siger Mette Madsen, Jobpatruljekoordinator på Fyn.

Jobpatrujlen er en årligt tilbagevendende aktivitet, der foregår over hele landet i fra slutningen af juni til starten af august. De problemer, Jobpatruljen støder på, videregives til fagforeninger landet over, som derefter sørger for ordnede forhold.

Kender ikke reglerne

Jobpatruljen har fokus på unge, der arbejder i deres fritid.

De oplever for eksempel unge der løfter for tunge løft og ikke får deres pauser.

De mener ikke, at arbejdsgiverne gør det for at snyde, men fordi hverken den unge eller arbejdsgiveren er opmærksomme på reglerne.

- Vi håber selvfølgelig at de unge bliver opmærksomme på det og at cheferne gør noget ved det. Nogle chefer har efter interview med den unge spurgt, om der var noget de skulle være opmærksomme på for at gør bedre, siger Mette Madsen.