Frørup Andelskasse: Landets mest velpolstrerede

Frørup Andelskasse på Østfyn er landets mest solide pengeinstitut. Det viser en gennemgang af den såkaldte solvens og overdæknings-procent.

Landets mest solide pengeinstitut ligger i Frørup på Østfyn.

Det viser en landsdækkende sammenligning af bankernes såkaldte solvensoverdækning, som det anerkendte medie Finanswatch har gennemført.

Solvensoverdækningen er forskellen mellem en banks solvensprocent og det individuelle solvensbehov, som Finanstilsynet fastsætter for hver enkelt bank.

Dermed er Frørup Andelskasse alt andet lige den bank i Danmark, som står bedst rustet til at imødegå tab på udlånskontoen.
 
- Det er i bund og grund 97 års indtjening, som er lagt til egenkapitalen. Det gør, at vi har en meget stor egenkapital i forhold til vores forretningsomgang, siger Jesper Hansen, direktør for Frørup Andelskasse til Finanswatch

Frørup Andelskassen solvensoverdækning er på hele 18,6 procentpoint. Og det er uden sammenligning landets højeste.

- Vi skal aldrig lave mere, end at vi kan svare enhver sit, siger Jesper Hansen.

Solvensoverdækningen i Frørup Andelskasse er endda faldtet med 3,6 procentpoint sidste år.

- Det skyldes hovedsageligt, at vi har en større obligationsbeholdning, og det giver en større risiko og dermed også et større solvensbehov, siger Jesper Hansen til Finanswatch.

Mens ellers sendte Frørup Andelskasse nu ikke de store og risikable lån efter kunderne sidste år.

Tværtimod satte kunderne langt flere penge i banken, end de lånte.

Indlånet var på 738 millioner kroner, mens udlånet blot var på 296 millioner kroner.

Hos forbrugerportalen Mybanker mener bestyrelsesformand John Norden, at Frørup Andelskasse driver et veldrevent pengeinstitut.

- Jeg kender udmærket Frørup Andelskasse. De driver det man kalder "old-school" bankforretning. De gør det, de er gode til. De holder fast i de gamle værdier og låner ikke mere ud, end de kan svare enhver sit. Deres udfordring på længere sigt er, at de kan blive for små,, siger John Norden.

Frørup Andelskasse tjente sidste år 8,3 millioner kroner før skat.