Frustrerede ærøboere demonstrerer for gidsel

På lørdag har en sømand fra Ærø været fanget af somaliske pirater i to år. Det markerer ærøboere ved at tage en tur til Christiansborg for at vise deres utilfredshed overfor politikerne.

For to år siden blev sømanden Søren Lyngbjørn fra Ærø taget som gidsel. Somaliske pirater tog ham til fange sammen med en anden dansker og fire filippinske søfolk.

Det er endnu ikke lykkedes de danske politikere at finde frem til en løsning, og det får nu vrede ærøboere til at vise deres utilfredshed. På fredag fylder de busserne og kører til Christiansborg.

- Vi synes ikke, der sker noget, så det er på tide, vi viser flaget, siger Frank Thorsted, der er én af initiativtagerne bag demonstrationen.

Sømand Søren Lyngbjørn er stærkt svækket, psykisk nedbrudt og har fået malaria, ifølge Ekstra Bladet.

Læs mere her: Ærø-gidsel alvorlig syg

- Vi ved, at de har det helbredsmæssigt dårligt, og at de måske har mistet tro og håb. Jeg kan ikke længere bare se til, der må gøres noget, siger han.

Ærøboerne tager i samlet flok til Svendborg tidlig fredag morgen, hvor busserne venter på at køre til København. Frank Thorsted håber, at demonstrationen kan lægge pres på politikerne.

- Det er kun et spørgsmål om tid, før de to ikke lever længere. Vi bliver nødt til at se noget handlekraft fra politikerne og få dem til at gå ind i sagen, siger han.

Frank Thorsted forventer, at 6-8 busser vil køre fra Ærø.