I det fynske folks tjeneste

Frygt for at det fynske ørredeventyr slutter

Det fynske ørredeventyr gennem mange år med årlige udsætninger af yngel og voksende lystfiskerturisme er i fare, hvis regeringen gennemfører sin landbrugspakke, mener Vandpleje Fyn.

00:17

1 af 2

Landbrugspakken vil give landmændene lov til at bruge mere gødning og at dyrke randzonerne langs vandløb og søer, hvilket vil øge udledningen af kvælstof til vandmiljøet.

Derudover vil den muliggøre at grave vandløbene dybere og at fjerne grøden, så landmændenes marker bliver afvandet hurtigere.

- Det vil ødelægge skjule- og gydesteder for fisk og andre dyr og smadre vandløbene, siger Søren Knabe, formand for Vandpleje Fyn, der er en interesseorganisation for lystfiskere, miljøfolk og andre med interesse for vandmiljø.

Søren Knabe slår fast, at årtiers opbygning af det fynske ørredeventyr, der har tiltrukket masser af lystfiskerturister, meget hurtigt kan gå i stå.

- Det rygtes lynhurtigt, hvis der ikke længere er så mange fisk, og så bliver turisterne væk, siger Søren Knabe, der mener, at regeringen udelukkende har lyttet til organisationen Bæredygtigt Landbrug.

Bonnesen beroliger

Medlem af Folketinget for Venstre, Erling Bonnesen, mener ikke der er grund til bekymring.

- Det vi skal er at kigge på klassificeringerne af vandløbene og så sætte ind med det rigtige på de rigtige steder, siger han og tilføjer:

- Det vil sige, at der hvor der er behov for det, skal vi sørge for afvanding af landmændenes marker og der hvor der er behov for det, skal vi sikre lystfiskernes interesser.

 

00:21

Bonnesen beroliger

Luk video