Frygt hos Vestas underleverandører

Lukningen af Vestas i Rudkøbing sender chokbølger ud i det fynske erhvervsliv.Endnu flere mennesker risikerer at miste jobbet, fordi underleverandører til Vestas mister omsætning.

Tirsdag meddelte Vestas at afdelingen i Rudkøbing lukker og 235 medarbejdere mister deres job. Men lukningen kan komme til at koste endnu flere fynske job.

- Underleverandørerne til vindmølleindustrien har været hårdt pressede, og når både Vestas og Skykon river tæppet væk under dem, så er der ikke meget håb om at der kommer gang i den igen, lyder det fra Jacob Pedersen, der er senioranalytiker i Sydbank.

Skal finde nye markeder

Danmark har været pionerer inden for vindmøller, og de store producenter har skabt et stort netværk af underleverandører, som er afhængig af, at det går godt for vindmøllebranchen.

En af dem er Alusteel i Kværndrup.

- Det var da meget trist at høre nyheden i går. Det påvirker os, da en stor del af vores produktion er baseret på denne branche, siger ingeniør Christian Melchiorsen fra Alustel.

Alustel har sammen med Vesta haft fremgang og har investeret i en stor maskinpark, der kan sveje, slibe, ræse og bukke metaller til vindmølleindustrien.

Stilstanden i vindmøllebranchen har allere de betydet, atantallet af medarbejdere gået fra 55 til 25. Nu kæmper alle mand for at holde liv i virksomheden. Hvis ikke der kommer nye ordrer ind så ser fremtiden sort ud.

- Nu skal vi have fokus på hvordan vi kan komme ud og være stærkere på andre markeder og finde nye kunder, og jeg tror på at det lykkes, siger Christian Melchiorsen.