Fyens Stiftstidende vil lave lokalradio

Fyens Stiftstidende vil drive kommerciel lokalradio i Odense sammen med Radio 3. De to medier har indsendt en fælles ansøgning om at etablere en 24-timers lokalradio med nyheder, sport og musik. Radiostationen vil kunne høres over det meste af Fyn.

-

Fyens Stiftstidende vil drive kommerciel lokalradio i Odense sammen med Radio 3. De to medier har indsendt en fælles ansøgning om at etablere en 24-timers lokalradio med nyheder, sport og musik.


\"Vi vil lave byens bedste lokalradio. Derfor er vi gået sammen med Radio 3, som har erfaring i at lave radio. Vi kan til gengæld levere nyheder og sport, og det tror vi er en god kombination\", siger Fyens Stiftstidendes chefredaktør Egon Tøttrup.


Radio 3 sender allerede i dag til hele Fyn via en sendetilladelse i Odense og én på Sydfyn. Den nye lokalradio skal efter planen finansieres via reklamer, og målgruppen vil være de 20-50 årige fynboer.


Klar til sommer
Fristen for at ansøge om sendetilladelse til de tre ledige radiofrekvenser i Odense udløb tirsdag.


Hvis Radio- og tv-nævnet tildeler det nye radioselskab en sendetilladelse, vil radioen kunne starte med at sende radio til Odense og store dele af resten af Fyn fra 1. juni.


I blandt andet Aalborg og Vejle har regionale aviser haft stor succes med at etablere lokalradio.