I det fynske folks tjeneste

Fyens Stiftstidende vil overtage TV2/FYN

Fyens Stiftstidende er parat til at byde på TV 2/FYN, hvis TV 2-regionerne blver udliciteret. Det fortæller avisens chefredaktør.

Fyens Stiftstidende står parate til at overtage TV 2/FYN - hvis muligheden nogensinde bliver aktuel.

Udmeldingen kommer i "Mediawatch", hvor chefredaktøren Per Westergård kommenterer på fremtidens mediebillede, hvor nogle mediefolk mener, at DR skal udlicitere de regionale nyheder til mediehuse.

Men Per Westergård går skridtet videre. Han mener, at også TV 2-regionerne skal udliciteres, og at driften af regionerne skal udliciteres.
- Vi ville helt sikkert byde ind, hvis man udliciterede TV 2/FYN med krav om at leve op til de public service-rammer, der gælder i dag. Den opgave kunne vi sagtens løfte, fortæller chefredaktøren.

Han peger på, at Fyens Stiftstidende er Fyns største nyhedsmotor, at de regionale medier løber efter samme historier, og derfor vil det give mening med et tættere samarbejde.

I hans scenarie skulle de enkelte TV 2-regionerne bevares og udbydes enkeltvis, hvorefter de respektive regionale mediehuse alene eller i samarbejde kunne tilbyde at drive dem.

Det næste medieforlig i Danmark skal løbe fra 2011 til 2014.