Fyens Væddeløbsbane mister galop

Hestevæddeløbssportens FinansieringsFond har besluttet, at det skal være slut med galopløb på Fyens Væddeløbsbane.

Fra 1. januar 2015 er der slut med galop-løb på Fyens Væddeløbsbane.

- Det drejer sig om 18 årlige galop-løb, som vi ikke længere kan gennemføre, siger direktør Christian Hundebøll fra Fyens Væddeløbsbane til TV2/Fyn.

De 18 løb udgør omkring ti procent af de samlede aktiviteter på Fyens Væddeløbsbane.

Beslutningen kommer efter, at Folketingets partier forleden indgik en aftale om den fremtidige fordeling af tipsmidlerne, som er trav- og galopsportens væsentligste indtægtskilde.

Aftalen betyder, at trav- og galopsportens andel, som er på omkring 98 millioner kroner årligt, reduceres med 30 millioner kroner over en fireårig periode.

Havde håbet på en forhandling

Fyens Væddeløbsbane havde foreslået, at de fik en periode til at overveje ander løsninger, men det afviste Hestevæddeløbssportens FinansieringsFond tirsdag.

Sådan skriver direktør Christian Hundebøll fra Fyens Væddeløbsbane på deres hjemmeside om forløbet:

I går var Fyens Væddeløbsbane indkaldt til et informationsmøde hos Hestevæddeløbssportens FinansieringsFond i København, for at få informationer om de nye økonomiske rammer for sporten.

På vej derover blev vi ringet op af Bent Knie-Andersen, som kunne meddele, at Billund Trav og Nykøbing skulle lukke pr. 1. januar 2015, samt at provinsgaloppen i Odense og Ålborg skulle nedlægges.

På mødet i København var der stor enighed i væddeløbssporten om, at den løsning var dræbende for hele sporten, og man efterlyste muligheden for at få 2 måneder til selv af komme med et oplæg til besparelse i.h.t til de ny økonomiske rammer sporten har fremadrettet.

Dette blev pure afvist af Bent Knie-Andersen.

Efter mødet blev hestesporten (trav/galop) enige om, at man hurtigst alligevel vil komme med en plan, for at komme gennem 2015 uden lukning af baner og nedlæggelse af galoppen på de to baner, så man kan lave et ordenligt stykke arbejde, der belyser hvordan vi bringer sporten videre på et plan, så vi også er en attraktiv partner når vi skal ud at afsøge markedet for at finde nye samarbejdspartnere på spilområdet.