Fyn bliver snydt i ny helikopter-ordning

Ifølge næstformand i Region Syddanmark, Poul Erik Svendsen, er forslaget om en permanent lægehelikopter-ordning utilstrækkeligt for fynboerne.

Lige nu råder de danske regioner som et forsøg over to lægehelikoptere, der flyver ud fra Karup og Ringsted. Som en opfølgning på den vellykkede forsøgsordning, skal der nu laves en permanent ordning.

I udkastet til ordningen foreslår regeringen, at der indsættes i alt tre helikoptere til deling mellem regionerne.

- Det er alt for lidt, siger Poul Erik Svendsen, der er næstformand i Region Syddanmark.

- Jeg er ikke ekspert, men tre er alt for lidt. Der skal mindst fire helikoptere til, hvis Fyn skal dækkes ordenligt, uddyber han.

Det er formanden for regionens akut- og ø-udvalg Thyge Nielsen ikke enig i. Så længe, regionen også samarbejder med forsvaret, mener han, at 3 er nok.

Helikopterne skal være bedre

Også kvaliteten af helikopterne skal ifølge Poul Erik Svendsen være bedre. Som det er i dag, kan den ene af de to helikoptere ikke flyve efter solnedgang eller i dårligt vejr. Det mener Poul Erik Svendsen er et åbenlyst krav til fartøjerne.

- Det skal være ordentlige helikoptere, så vi kan tilbyde en ensartet service over hele landet, siger han.

Odense kan blive helikopternes base

Placeringen af helikopternes base er også i spil. Både Odense og Billund Lufthavn er gode bud, men Poul Erik Svendsen foretrækker Odense.

- For langt de fleste patienter, der har brug for helikopterhjælp skal til universitetshospitalet, så det synes jeg da, at man også bør tage med i sine betragtninger, siger han.

Heller ikke her er Thue Nielsen enig.

- Hvis vi kun får tre helikoptere, vil det være oplagt at placere den syddanske i Billund, siger han.

Hvordan den endelige helikopter-ordning kommer til at se ud bliver afgjort i forhandlingerne om finansloven.

Oversigt

    Oversigt