I det fynske folks tjeneste

Fyn dårligst til at få indvandrere i arbejde

På Fyn er der langt flere arbejdsløse ikke-vestlige indvandrere, end der er i resten af landet. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

De fynske kommuner er blandt landets dårligst til at få indvandrere i arbejde.

På landsplan er 53,4 procent af de mandlige, ikke-vestlige indvandrere i arbejde. På Fyn er det tilsvarende antal blot 44,3 procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der dog kun gælder for 2014.

Men Fyn ligger dermed hele 9,1 procentpoint under landsgennemsnittet. Værst ser det ud i Nordfyns Kommune, hvor blot 35,2 procent af de mandlige indvandrere er i arbejde. 

Også når det kommer til kvindelige indvandrere, ligger Fyn sidst blandt de danske landsdele. Her er 35,8 procent af de ikke-vestlige kvinder i arbejde, hvor det tilsvarende tal for hele landet er på 45,6 procent.

Dog ligger Ærø, Langeland og Kerteminde over landsgennemsnittet, mens det især er Odense Kommune, der trækker snittet ned. Her er blot 35,5 procent af kvinderne i arbejde.

Andelen af indvandrere er dog på både Langeland og Ærø ikke specielt højt, og derfor kan tallene for de to kommuner let påvirkes i enten positiv eller negativ retning.