Fyn er i front med ny integrationsuddannelse

Det første hold af flygtninge er klar til at starte på en ny integrationsuddannelse, som skal hjælpe dem ind på det fynske jobmarked.

Det var tilbage i marts, at integrationsgrunduddannelsen (IGU) blev til som et led i trepartsforhandlingerne.

Uddannelsen skal opkvalificere flygtninge via en kombination af praktik og skoleundervisning i blandet andet dansk. Og ansætter virksomhederne eleverne kan de opnå en bonus på op til 40.000 kroner.

I et undervisningslokale hos AMU Fyn hænger 100 billeder af ting, som findes på et lager. Ud fra billederne skal flygtninge lære ord, der er målrettet uddannelsen til lager- og terminalmedarbejder, så deres faglige ordforråd bliver styrket. 

Hos AMU Fyn, der er specialiseret i at uddanne voksne ufaglærte, er 13 deltagere nemlig på vej til at indgå kontrakter med lokale virksomheder og starte på den to-årige uddannelse, der skal gøre dem til lager- og terminalmedarbejdere. Det skriver Dansk Industri.

- Det er afgørende, at vi får afprøvet, hvordan IGU-aftalen virker i praksis. Det er glimrende, at man på Fyn begynder med lager- og terminalarbejdere, siger Lars William Wesch, der er direktør i Arbejdsgiverorganisationen for Transport og Logistik i en pressemeddelelse fra Dansk Industri. 

For at starte på uddannelsen skal man have boet i Danmark i under fem år og være mellem 18 og 40 år gammel.

 

Oversigt

    Oversigt