I det fynske folks tjeneste

Fyn får en spiluddannelse

En ny spiluddannelse på Fyn har fokus på iværksætteri, så de studerende selv kan lære at tjene penge på spillene allerede fra dag ét.

8. august slår Den Fynske Spilfabrik dørene op for Fyns første spiluddannelse.

Den Fynske Spilfabrik har fokus på iværksætteri og en stærk tilknytning til erhvervslivet allerede fra første dag. Meningen er, at de studerende skal lære at tjene penge på deres idéer.

Eksamenerne er tilpasset erhvervslivet, så de studerende kan tjene penge på deres eksamensopgaver.

Skolen har allerede indgået et samarbejde med Faaborg Midtfyns biblioteker om et eksamensprojekt til efteråret. Biblioteket har svært ved at få fat i teenagedrengene i kommunen, og det kan et spil fra nogle studerende på spiluddannelsen måske ændre. Det er i hvert fald håbet både fra biblioteket og fra Den Fynske Spilfabrik, som står bag den ny uddannelse.

Iværksættermiljø på skolen

På skolen vil der udover uddannelsen også være et iværksættermiljø, hvor der er faciliteter og rådgivere til rådighed, så de studerende kan få hjælp til at starte projekter og måske endda egne virksomheder op i løbet af deres studietid. Iværksættermiljøet består af 60 stande samt mødelokaler fordelt på 316 kvadratmeter.

Det eneste krav for optagelse er at man har erfaring med spiludvikling, og er bidt af spil. Derfor er optagegrænsen også kun 16 år.

Uddannelsen varer 3 år, og er en deltidsuddannelse, der koster 7500 kroner per semester. Der er plads til 40 studerende til sommer.

Uddannelsen består af en kombination af fællesundervisning og specialisering i ét af følgende fire områder:
• Spilgrafik
• Lyddesign
• Spilprogrammering
• Spildesign & forretning