Fyn får kvindelig biskop

Meget tyder på at Fyns næste biskop bliver en kvinde. En rundspørge som TV 2/FYN har foretaget, viser at Tine Lindhardt fører foran Eva Tøjner Götke.

Undersøgelsen viser, at en tredjedel af de stemmeberettigede præster og menighedsrådsmedlemmer har eller vil sætte kryds ved sognepræst Tine Lindhardt fra Fredens Kirke i Odense. 25 procent stemmer på Eva Tøjner Götke, 22 procent på Kirsten Jørgensen og feltets eneste mandlige kandidat, Peter Lind, får 18 procent af stemmerne.

I følge undersøgelsen får ingen af kandidaterne over 50 procent af stemmerne, og dermed er der lagt op til en anden og afgørende valgrunde mellem Tine Lindhardt og Eva Tøjner Götke.

Undersøgelsen viser også, at kirkelukninger og beslutningen om hvem der skal have kompetencen til at lukke kirker er de mest afgørende elementer for hvor de stemmeberettigede vil sætte deres kryds.

Den første valgrunde bliver afsluttet på tirsdag, og en eventuel anden valgrunde skal være afsluttet 2. oktober, så Fyns nye biskop kan blive indsat 4. november.

I alt 1500 præster og menighedsrådsmedlemmer fra de fynske provstier har fået tilsendt spørgeskemaet fra TV 2/FYN, og 300 har svaret på spørgsmålene.

Undersøgelsen har en statistisk usikkerhed på fem procent.