I det fynske folks tjeneste

Fyn får nyt awardshow

Nyt samarbejde mellem seks af Fyns største teaterforeninger skal hædre den regionale musicalscene med et årligt awardshow

00:34

Rød løber og glamour er ikke forbeholdt Hollywood. I dag blev sløret løftet for et nyt samarbejde mellem seks af Fyns største teaterforeninger, der ønsker at hædre den regionale musicalscene med et årligt awardshow.

Musical Awards er både et samarbejde mellem seks af de største fynske teaterforeninger og et fælles storstilet awardshow. Det er Nyborg Voldspil, Frøbjerg Festspil, Elite Teater, Nordfynsspillene, H.C. Andersen Festspillene og Fjordagerscenen, som er gået sammen under navnet Forenede Fynske Teaterforeninger.

Showet skal hædre amatørskuespillere og de frivillige kræfter bag scenen, og der vil blive uddelt priser til blandt andet bedste forestilling, bedste mandlige/kvindelige hovedrolle og bedste scenografi. Formanden for foreningen, Allan Glue, har selv store forventninger til showet:

- Vi slår et stort brød op, det lægger vi ikke skjul på, så vi sammenligner det med Oscar-uddelingen. Det er rød løber, det er glimmer, det er det helt store show, der bliver stablet på benene, siger Allan Glue til pressemødet på Odense Teater.

Spændingen trækkes indtil 7. januar 2017, hvor showet første gang bliver afholdt på Odense Teater.

Kendte ansigter i juryen

Forenede Fynske Teaterforeninger disker ikke kun op med glimmer og rød løber. De har også trukket kendte ansigter til den jury, der skal uddele priserne til de fynske amatørmusicals. Indtil videre har de offentliggjort Vild med dans-vinder Thomas Evers Poulsen, skuespiller Anders Gjellerup Koch og Stig Rossen. Sidstnævnte glæder sig meget til at se en masse fynske forestillinger: 

- Det bliver spændende at se, hvad der rører sig af amatørmusicals på Fyn. Jeg har en fornemmelse af, at niveauet er ret høj, uddyber han.

Samarbejdspartnere i stedet for konkurrenter

Udover afholdelsen af det store awardshow, starter Forenede Fynske Teaterforeninger et samarbejde, hvor de skal dele erfaringer og udvikle nye muligheder. I stedet for at konkurrere med hinanden vil de gennem samarbejdet højne niveauet af musicalproduktionerne for amatører på Fyn.