Fyn får sin egen jernmand

Et marathonløb er ikke længere nok for mange supermotionister, og derfor kaster flere og flere sig over en ironman. Til næste sommer lægger Fyn vand og landeveje til øens første ironman.

3,8 kilometers svømning i havet, 180 kilometer på cykel og så lige et marathonløb på 42,195 kilometer. Denne disciplin - en såkaldt ironman - er de senere år blevet mere og mere populær, og søndag den 29. juni næste år bliver Fyns første ironman afviklet i og omkring Kerteminde med start klokken syv om morgenen.

Bag "HUMANSPEED Full Distance Fyn", som arrangementet hedder, står Odense Triathlon Klub, Svendborg Triathlon Klub, Nyborg Triathlon og Ringe Svømmeklub.

- De mange nye triatleter bliver tiltrukket af afvekslingen og den personlige udfordring, og i klubberne har vi de miljøer, der er afgørende for at løfte den enkeltes præstation, siger Henrik Baadsgaard, formand for Odense Triathlon Klub og stævneleder.

Havsvømningen vil foregå på en trekantet to gange 1900 meter rundstrækning ved Kerteminde Nordstrand, mens cykelruten er lagt syd for Kerteminde og vil bestå af en rute på 45 kilometer, der køres igennem fire gange. Marathonløbet foregår omkring Kerteminde og bliver løbet på en 10 kilometer strækning.

- Vi ligger rigtig godt midt i landet, og i første omgang skal stævnet bæres af super-motionister. Vi vil selvfølgelig gerne kunne tiltrække eliten, men uanset, så vil der i vores stævne være udøvere, der kommer i mål under ni timer hos mændene og 10 timer hos kvinderne, siger Henrik Baadsgaard.

Tilmeldingen åbner 1. august og prisen bliver på 1500 kroner for de første 300 tilmeldte. Herefter er prisen 1650 kroner.

Læs mere om HUMANSPEED Full Distance Fyn