Fyn flager for Danmarks udsendte

Lørdag er der national flagdag, hvor Danmarks udsendte markeres. Og som noget nyt får soldater, der har været udsendt tidligere end 2009 nu også en medalje. Flere steder - blandt andet i Middelfart - hejses flaget for første gang.

Det er syvende gang, at Danmark hædrer og ærer sine veteraner. Det betyder, at der afholdes mindegudstjenester, lægges kranse og flages mange steder landet over - også på Fyn, hvor der for første gang flages i Middelfart.

Her vurderes, at der bor 217 tidligere udsendte, som byen har valgt at hædre.

- Flagdagen giver kommunen mulighed for at sige tak til områdets soldater, politifolk, redningsfolk eller sundhedspersonale, der har været udsendt i internationale missioner, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Dagen byder på Gudstjeneste i Middelfart Kirke og et arrangement på Kulturøen

Forsvaret begynder fra dette års flagdag at uddele en ny medalje til de danske soldater, der har været udsendt på internationale missioner fra 1948 og frem til 2009. Tidligere var det kun udsendte fra 2010, der modtog medaljer. Det vil sige, at 32.000 "gamle" veteraner kan se frem til en medalje, som uddeles i løbet af den kommende tid.

TV 2/FYN tager til flagdag i Middelfart. Se med klokken 19.30.

Læs mere om flagdagen