I det fynske folks tjeneste

Fyn mangler miljø for iværksættere

Det fynske miljø for iværksættere er for lille og for lukket. Det mener to fynske iværksættere, som efterlyser bedre netværk og lokaler, hvis ikke Fyn skal sakke bagud.

02:05

1 af 2

I denne uge er det iværksætter-uge, og det bør få Odense til at tænke over hvordan byen bliver mere attraktiv for unge iværksættere. Sådan lyder meldingen fra et par unge opfindsomme fynboer.

- Der er ikke så meget iværksættermiljø i Odense. Det er meget begrænset, hvor mange fæller vi har i Odense, siger iværksætteren Elias Naur.

Elias Naur og Martin Willer Tychsen er en af de 14 små iværksætterfirmaer, der har kontor hos it-manden Helge Munk i Odense.

- Jeg kender Elias fra Århus, og mange af mine iværksætter-venner kender jeg fra Århus eller København, hvor der er en helt anden iværksætterånd og samhørighed, lyder det fra Martin Willer Tychsen, der står bag iværksætterfirmaet browsertextexting.

Iværksættere i Odense kan få både rådgivning og sparring og kommunen tilbyder lokaler i Stjerneskibet på Odense Havn. Men det er ikke nok, mener fynske iværksættere.

- Man har forsøgt at lave nogle enklaver, hvor der kunne være noget. Men det jeg oplever på Stjerneskibet, hvor det jo er hammerdyrt at være, er, at det er meget lukkede lokaler og folk er meget lukkede. Stemningen er, at man ikke skal snakke for højt om hvad man har gang i. I Århus er der meget mere overflodsstemning, siger Martin Willer Tychsen.

De to iværksættere har kontor i Helge Munks Iværksætterhus i Odense, og iværksætter-mentoren, Helge Munk, kan godt genkende kritikken.

- Det er vigtigt at vi får sat resurser ind på at hjælpe iværksættere. Jeg kan hjælpe her i huset, men i Forskerparken er der ikke resurser til at lave mentor-ordning, siger Helge Munk.

Men hvis det fynske iværksættermiljø for alvor skal blomstre, er det ikke kun det offentliges ansvar.

- Hvis vi ikke gør et eller andet, så får vi ikke de arbejdspladser vi skal leve af på længere sigt. Jeg er ligeglad med hvem der har ansvaret. Det er en fælles udfordning at få sat gang i iværksættermiljøet i Odense, siger Helge Munk.

Hør hvad direktør Mads Graves Larsen fra Udvikling fyn siger til kritikken, når han er gæst på TV 2/FYN klokken 19.30