Fyn mister pladser i Folketinget

Folketingsvalget rykkede kun en smule på mandatfordelingen på Fyn. Til gengæld bliver den fynske repræsentation noget mindre. Socialdemokratiet og Venstre mister hver et mandat, og samlet set går Fyn fra 16 til 14 pladser i det nye Folketing.

-

Folketingsvalget rykkede kun en smule på mandatfordelingen på Fyn. Til gengæld bliver den fynske repræsentation noget mindre. Socialdemokraterne og Venstre mister hver et mandat, og samlet set går Fyn fra 16 til 14 pladser i det nye Folketing.

Fyn vil fremover være repræsenteret med 14 pladser i Folketinget. Det er en tilbagegang på to mandater i forhold til valget i 2001, hvor Fyn fik 16 pladser i Folketinget.

Socialdemokratiet går fra 5 til 4 mandater. Den Konservative fremgang ser ikke ud til at komme de fynske folketingskandidater til gode. Amtsresultatet for Fyn viser, at De Konservative også i det nye Folketing må nøjes med to mandater fra Fyn.

Socialdemokraterne fik et mindre dårligt valg på Fyn end i resten af landet. Partiet gik 1,9 procent tilbage på Fyn mod 3,2 procent på landsplan.

Til gengæld ser Bendt Bendtsen ikke ud til at have trukket så mange stemmer som ved sidste valg. Den Konservative fremgang på Fyn var kun på 0.1 procent mod 1,2 procent på landsplan.

Også Venstre må notere større tilbagegang på Fyn end i resten af landet. Partiet er gået 2,5 procent tilbage på Fyn mod 2,1 procent i hele landet, og det koster partiet et mandat på Fyn.

Sådan ser mandatfordelingen på Fyn ud:

 LISTE PARTI Mandater 2005Mandater 2001  +/- A Socialdemokraterne

 4

 5

 -1

 B Det Radikale Venstre

 1

 1

 -

 C Det Konservative Folkeparti

 2

 2

 -

 D Centrumdemokraterne

 0

 0

 -

 F Socialistisk Folkeparti

 1

 1

 -

 K Kristendemokraterne

 0

 0

 -

 M Minoritetspartiet

 0

 0

 -

 O Dansk Folkeparti

 2

 2

 -

 V Venstre

 3

 4

 -1

 Ø Enhedslisten

 1

 1

 -